Josselien Janssens, Ervaringsdeskundig Expert Holistische Geneeskunde en Postraumatisch StressyndroomMijn naam is Josselien Janssens.

In dit blog deel ik tips en ervaringen over het omgaan met posttraumatische stress bij zowel patienten als medewerkers in de ziekenhuiszorg.

Het doel is om het zwaartepunt in de zorg te verschuiven naar focus op preventie en het stimuleren van het zelfhelend vermogen.

Zorg-gerelateerde onderwerpen worden vanuit een gebalanceerd, holistisch maatschappelijk en menselijk perspectief benaderd.

Bijdragen aan dit blog?

  • Ben jij ervaringsdeskundig als patient en/of zorgprofessional?
  • Heb je trauma opgelopen als gevolg van de behandeling in een ziekenhuis; of in de lijn van je werk als zorgprofessional?
  • Raakt dit onderwerp jou of je familie en zou je jouw persoonlijke ervaringen willen delen?

Meld je dan hieronder aan om als schrijver bij te dragen aan dit blog!

Trauma in de ziekenhuiszorg

Ik zoek mensen die traumatische ervaringen hebben opgedaan in de ziekenhuiszorg, en die hun verhaal willen vertellen. Die dus niet door een ziekte of ongeval, maar door traumatische medische benadering psychische klachten hebben gekregen. Of die als zorgprofessional geconfronteerd zijn met een traumatische situatie op het werk.

Heb jij zo’n ervaring, of ken je iemand die dit is overkomen? Dan hoor ik graag van je via onderstaand contactformulier.

Doel: Preventieadvies!

Mijn doel is om meer bewustwording te creeeren bij zorgverleners, ARBO diensten, belangenorganisaties van patienten, verzekeraars, en de medische (beleids) sector over de complicatiefactor die posttraumatische stress is in intermenselijke behandelingen en bij allerlei andere ziektebeelden; en hoe hier mee om te gaan.

Dit wil ik bereiken door zoveel mogelijk ervaringen van patienten op te tekenen in dit blog en van daaruit aanbevelingen en advies samen te stellen voor deze doelgroepen. De rol van dit platform is NIET om juridische conflicten tussen partijen te voeren of bemiddelen.

Bewustwording

Ik ben trainer/coach, en ervaringsdeskundig expert op het gebied van herkennen, voorkomen en genezen van posttraumatisch stresssyndroom opgedaan in de ziekenhuiszorg.

Het geheim van structurele genezing van PTSS ligt in een holistische visie op leven, geneeskunst en gezond blijven. Het bespreekbaar maken van de symptomen en oorzaken. Ik heb zelf PTSS overwonnen met behulp van diverse vernieuwende behandelingen, zoals spiegelend werk met paarden, EMDR, hypnotherapie en familieopstellingen.

De helende connectie tussen gevoel en verstand

In de afgelopen jaren heb ik me als trainer gespecialiseerd in natuurlijke communicatie- en benaderingstechnieken die ons zelfhelende vermogen volop de ruimte geven – technieken die ook voor zorgprofessionals onontbeerlijk zijn in het palet van vaardigheden die helpen om ziekten te overwinnen.

Van trauma en PTSS kun je genezen. De sleutel tot genezing zit in het begrijpen en versterken van de connectie tussen je gevoel en je verstand.

Je ervaring eerst volledig te erkennen om hem daarna los te kunnen laten. Zodat de herinnering alleen nog maar een herinnering is, niet meer ‘geladen’ met de onverwerkte woede en verdriet die erdoor veroorzaakt zijn, en als blokkades in de weg zitten.

Ik maak deel uit van een professioneel netwerk van mensen die op verschillende vlakken gespecialiseerd zijn in voorkomen van, omgaan met, en genezen van PTSS.

Graag hoor ik jouw verhaal!

Advertisements